A què t’agradaria que el teu fill/a es dediqués de gran? reflexions….

Amàlia de Miguel, mare de l’escola: Ufff!!! Carai amb la pregunta… perquè és una pregunta que admet moltes i variades respostes i que pot crear confusió, rebuig, malestar… bueno, que cadascú col·loqui l’adjectiu més adient a allò que va sentir quan va llegir la pregunta.

En el meu cas va ser una pregunta que em va convidar a fer una parada en el meu dia a dia i reflexionar sobre el futur… sobre aquell futur que veiem molt lluny però que mica en mica, i a vegades massa ràpid, va arribant.

I amb la curiositat de veure què hi havia darrera d’aquesta pregunta, el passat 22 de gener vaig assistir a la trobada que vàrem fer alguns pares i mares a l’escola. I dic trobada, perquè no va ser pas una reunió d’AMPA convencional o una xerrada sobre professions, sino una trobada de mares i pares, que es va fer a l’escola, però que, per l’ambient que es va crear, es podia haver fet al bar de la cantonada fent unes cerveses o una coca-cola.

No hi havia cap conferenciant que ens digués quina serà la professió del futur, o la que, segons les previsions, tindrà menys índex d’atur; tampoc hi havia cap persona experta en estadística que analitzés amb lupa el resultat de les respostes, simplement érem mares i pares exposant e intercanviant els nostres neguits envers el futur dels nostres fills i filles… I la tranquil·litat que et dóna veure que els teus neguits són semblants als neguits de la mare que tens asseguda al costat, i del pare que tens al davant!!!.

La dinàmica que vàrem fer ens donava peu a plantejar-nos moltes qüestions, però no únicament relaciones amb el futur dels nostres fills i filles, sino amb el nostre present: que li estic transmetent al meu fill/filla que valori més, l’èxit professional o els amics; realment li estic donant completa llibertat per què triï el seu futur o l’estic dirigint/orientant en excés???; de quina manera ho estic fent???

És per tot això, que voldria donar les gràcies als pares i mares de l’AMPA que han tingut la idea de plantejar aquest tipus de “TROBADES”, per posar sobre la taula temes que, sino a tots a la gran majoria, ens ronden pel cap. Per donar-nos l’oportunitat de poder intercanviar impressions amb altres pares i mares i fer una paradeta, que de tant en tant no està gens malament. Agrair la feina feta i les hores de dedicació, per què això no es prepara en un parell de minutets.

Perquè, a banda de la professió que acabin exercint els nostres fills i filles, el que volen o en el meu cas el que vull, per davant de tot, és que el meu fill sigui FELIÇ.

Enhorabona i ens veiem a la pròxima!!!
David Puig, pare de l’escola: Hola, vaig venir ahir a la reunió “nou format” del ampa i hem va agradar molt. Per:

  • Parar una estona, i parlar i pensar em sembla molt enriquidor.
  • El tema, pensar sobre l’escala de valors i com transmetem aquesta és molt interessant. Totalment cert, molts volem que siguin feliços però els donem el que fa falta?
  • El format molt encertat, treball en grups petits i posta en comu tots.
  • Segur que gent que no han vingut, ni vindran pel fet de rebre l’enquesta i haver-la de omplir, han generat un debat a casa amb els fills i la parella que és interessant! A rumiar-hi en aquesta utilitat!
  • Encertat el ‘Do it yourself’, sense experts, només els pares
  • Mai m’havia plantejat que valoro més els amics o l’accés a la cultura, encara hi dono voltes…

..què et fa més feliç?

ordre-prioritats

….el que “pensem” que ens fa feliços i el que “transmetem”….


felicitat-xerrada-ampa-tecnos

Aquí teniu la versió de primera mà de reunió de l’Ampa del passat gener, el què es va viure i el que es va treballar en equip, fent xarxa de pares! esperem que us transmeti les ganes de compratir properes trobades i que us engresqui a formar-ne part per participar activament en elles. Que sortin temes interessants amb els que ens trobem en el nostre dia a dia com a pares i mares.

La propera reunió en aquesta línia serà la reunió del mes d’Abril i si voleu participar per muntar-la i teniu idees veniu, feu arribar un correu, us esperem!: ampa@tecnos.cat

Un pensament sobre “A què t’agradaria que el teu fill/a es dediqués de gran? reflexions….

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.