TALLER DE LA PREHISTÒRIA I LA PROTECCIÓ A LA CLASSE DE P-4.(PIRATES)

Avui hem fet un taller demostratiu i d’experimentació relacionat amb els elements que al llarg de la prehistòria, han estat més destacats per la nostra protecció.

La Sílvia Comellas ens ha portat quatre capses plenes de coses molt diferents.

A la primera hi havia reproduccions de cranis de les principals espècies humanes. Hem pogut veure com amb el pas del temps el cervell anava creixent i també el crani. Els humans tenim un físic poc priviligiat però gràcies a la intel·ligència hem pogut buscar solucions per sobreviure.

A la segona capsa hi havia pells adobades de diferents animals, estris d’adobatge i materials per adobar. Hem descobert que el treball de la pell  ens va portar a obtenir un element protector indispensable per la nostra  supervivència.

A la tercera capsa hi havia materials per encendre foc amb el sistema de fricció de fustes i percussió amb pedres.


Hem aconseguit fer foc!!

I amb les cendres pintaven les coves i també la seva pell. Així aconseguien fer el camuflatge per no ser vistos pels animals quan anaven a caçar.

Finalment, hem obert la quarta capsa. Hi havia  diferents reproduccions d’eines de pedra, fusta i os del Paleolític, el Neolític i l’Edat dels Metalls.

La Sílvia ens ha fet una petita demostració de talla i ens ha fet veure com va ser d’important la fabricació d’eines per a la protecció dels humans. No tenim eines potents al cos però podem fabricar-les i som l’única espècie que pot fer-ho.

Per acabar ens hem fet una petita eina per tallar amb silex i un tronc.

Ha estat molt interessant!

Hem après moltes coses!

Gràcies Sílvia!

Si voleu veure totes les fotos!