MITES I PREJUDICIS SOBRE VIOLÈNCIA MASCLISTA

jjcc2013dimecres (1)petita jjcc2013dimecres (5)petita

Ruben Sanchez
Psicòleg, especialista en violència de gènere i agent d’igualtat

El dia 01/02 va venir el psicòleg i especialista en violència de gènere, Ruben Sanchez, per fer una conferència sobre “Els mites i prejudicis sobre la violència masclista”. A aquesta conferència hi van assistir uns 30 alumnes, tant de 3r i 4t de l’ESO, com de 1r de Batxillerat, a l’aula de 2n de Batxillerat.

A la conferència, ens va explicar que els casos de violència masclita es donen a tots els àmbits de la societat, en parelles o exparelles de totes les professions i classes socials. També va explicar-nos com hauria de ser el “superhome” i la “superdona”,segons els cànons socials, i la incongruència que tot això suposava.. A més, ens va comentar amplament les característiques d’una relació de violència masclista, i de les persones que s’hi veuen relacionades ( agressor, víctima, familiars, amics…)

Tant a mi com als meus companys ens va semblar una conferència molt profitosa. Per una banda, perquè el tema tractat és proper a tots nosaltres, ja que es pot donar en qualsevol moment i persona i,per una altra, perquè es notava que el noi que va venir feia aquesta feina per vocació, que li interessa i s’implica molt en aquests casos, i això influeix en la sensació que deixa la conferència. És a dir, que a tots ens va agradar molt aquesta conferència i agraïm al Raul el fet d’haver vingut i haver-nos fet participar en les seves inquietuds.

Paula Casado Aguirregabiria

1r de Batxillerat.