ENS VISITEN ELS PARES DEL ROGER ( Projecte de la protecció)

El dilluns al matí van venir els pares del Roger Del  Pozo. El Jaume és metge de família i la Sandra és pediatra.

Com ja sabeu, aquest curs hem investigat com es protegeixen alguns animals, algunes plantes i també les persones. Quan va venir a visitar-nos la Sílvia ens va explicar que els homes no sempre s’han protegit de la mateixa manera. En aquest cas, el Jaume i la Sandra ens han ajudat a resoldre alguns dubtes que teníem sobre el tema de les vacunes.

Primer de tot ens van explicar que són les vacunes. Ara ja sabem que són virus o bacteris vius o morts,que són més petits que una formiga i que només es poden veure amb un microscopi especial. Són els causants de les malalties.

Després ens van explicar com funcionen les vacunes i vam descobrir que a la nostra sang hi ha glòbuls blancs i vermells. Els blancs són els encarregats de fabricar defenses perquè no ens ataquin les malalties. També ens van dir que les vacunes es van descobrir observant. Ens van explicar dues històries, la de Lady Mary Wortley i la de Edward Jenner. Gràcies a aquestes dues persones avui dia tenim vacunes que eviten cada dia moltes morts.

Ens van portar els instruments necessaris per posar una vacuna. Gases,alcohol,xeringa,agulla,vacuna i capseta per llençar les vacunes. Amb l’ ajuda del Roger, van fer veure que una poma era el braç i li van posar una vacuna.

Va ser molt interessant perquè vam tenir la oportunitat de preguntar alguns dubtes que teníem del projecte i vam aprendre moltes coses.

Moltes gràcies Sandra i Jaume!

Si voleu veure més fotos!